Dodjela nagrade za najčitatelja

Jučer je u Osnovnoj školi Ante Kovačića Zlatar održana svečana dodjela nagrada Denis Vincek najčitateljima Krapinsko-zagorske županije.

Naša najčitateljica je Branka Belamarić, profesorica engleske i talijanske književnosti u mirovini. Gospođa Belamarić je pročitala 102 naslova u 2022. godini. Posuđuje žanrovski različite naslove, odlična je u poznavanju suvremene svjetske i domaće pisane riječi zahvaljujući kojima putuje književnim svjetovima različitih književnosti. Ona nije samo pročitala najviše naslova u prošloj godini, već obavezno prokomentira pročitano, daje sugestije kome bi se određeni naslov mogao svidjeti ili ne svidjeti, te traži savjet pri izboru naslova. Gđa. Belamarić je darovala i nekoliko vrijednih naslova i predmeta knjižnici, a dragi je gost knjižnice budući sve osvaja svojim osmijehom i vedrim duhom.

A danas, na Dan zaljubljenih slavimo Međunarodni dan darivanja knjigom, a povodom kojeg danas svakog novo upisanog člana ili člana koji produži članarinu darujemo knjigom 🥳🤩📚

Skip to content